Welkom.
Over mijzelf.
Pedicure.
Schimmeldiagnostiek.
Manicure & Nagelstyling.
Prijslijst.
Stempelkaart.
Galerij.
Adres en openingstijden.

Schimmeldiagnostiek

 

SCHIMMELNAGELS

 

Een schimmelnagel (in de volksmond de ‘kalknagel’) is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Hierdoor ontstaan veranderingen aan de nagelplaat. Schimmelnagels komen zeer veel voor. Het overgrote deel van de schimmelnagels (98%) is aan de voeten te vinden. 

De schimmelnagel of onychomycose heeft een doffe, brokkelige nagelplaat die geelbruin kan verkleuren. Meestal begint de infectie met een witte of gele plek aan de nageluiteinde of aan de zijkant van de nagel. De schimmel nestelt zich onder de huid aan de nagelwortel en dringt de verhoornde nagelplaat binnen.


Iemand met een gezonde huid en gezonde nagels, heeft meestal een prima afweer tegen schimmels. Schimmelinfecties ontstaan vooral in slecht groeiende nagels, in vochtige nagels en in beschadigde nagels. Onder die omstandigheden nemen de "sporen" van schimmels hun kans waar om zich verder te verspreiden.
De sporen van schimmels houden zich overal in onze omgeving op en we komen er dus ook gemakkelijk mee in contact. Als u vervolgens uw voeten onvoldoende afdroogt, in kunststof sokken en knellende schoenen glijdt, en bovendien overmatig transpireert is de kiem voor een schimmelinfectie gelegd. Vervolgens bent u zelf weer een bron voor nieuwe infecties. Iemand met een schimmelinfectie kan namelijk miljoenen sporen verspreiden, die heel lang besmettelijk blijven.

 

Schimmels treden op bij vrouwen en mannen van alle leeftijdsgroepen. Wel hebben mannen meer kans op een schimmelinfectie doordat zij een vochtigere huid hebben.  Maar vooral ouderen hebben meer kans op een schimmelinfectie door de verminderde huidweerstand.

 

 

SCHIMMELDIAGNOSTIEK

 

Na het volgen van de cursus schimmeldiagnostiek kan ik als gecertificeerde pedicure gebruik maken van de diagnostische mogelijkheden van twee verschillende laboratoria. Ik kan een nagel of huidbiopt afnemen en inzenden ter beoordeling op schimmels. Nadat de uitslag van de kweek binnen is bespreek ik met u een care-traject. Dit kan, afhankelijk van de soort schimmel dat bij u is vastgesteld, betekenen dat u een crème, een nagellak of een tinctuur moet gaan gebruiken.

 

Het vaststellen van nagel- en huidschimmels is een waardevolle aanvulling op mijn werkzaamheden als pedicure. Deze cursus vergroot de professionaliteit van mij pedicure en biedt mijn cliënten de nodige zekerheden op het gebied van huid- en nagelschimmels.

 

 

 

 

 

© 2010 Brenda’s Place

 

schimmeldiagnostiek
Radbout Laboratorium
Prijs
€ 35,-* + € 14,50**
Vergoeding verzekering
Ja*. Niet de kosten van het care traject.
Labtechniek
Moleculaire test op dna niveau
Identificatie schimmelsoort
Ja
Duur onderzoek
Ca. 7 werkdagen

* De ziektekostenverzekering vergoedt de kosten,   
  tenzij het eigen risico nog niet is voldaan.

** Deze kosten betaald u aan Brenda’s Place voor
   het care traject